Stockholm
18 Sep, Wednesday
8° C
TOP

Mindstyl

Fijn voor je mind: de filosofen van Instagram

Ze dwarrelen ergens tussen poëzie en therapie in: Instafilosofen. Met inspirerende teksten en ideeën over hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn, zijn ze de perfecte mind-snack voor je Instagram feed.

We zijn in het tijdperk van Instapoëzie en Instatherapeuten (link naar artikel!) en dat betekent dat ook op Instagram genoeg inspirerend voedsel is voor je mind. Als je graag leest over zelfontwikkeling, is er nóg een interessante beweging: laten we ze ‘Instafilosofen’ noemen. De filosofen van Instagram zijn geen psychologen of zelfbenoemde spiritueel leiders (thank god), maar wat dan wel? Gewoon mensen die heel veel tijd en aandacht besteden aan het leren observeren en begrijpen van hun gevoelens, gedrag en emoties door bijvoorbeeld meditatie. The spiritually savvy, dus. Ze onderzoeken, spreken en schrijven. Ze willen de beste versie van zichzelf worden en jou inspireren ook eens bewust naar jezelf te kijken, zodat je wat lichter en blijer kunt leven. Meer niet. Klinkt goed, toch?

‘I closed my eyes to look inward and found a universe waiting to be explored’ – Yung Pueblo

Diego Perez (alias Yung Pueblo) @yung_pueblo

Diego Perez is een in Ecuador geboren Amerikaan en activist, uit de arme wijken van Guayaquil. Zijn naam Yung Pueblo een combinatie van ‘pueblo’, de arme gemeenschap van Ecuador, en ‘yung’ oftewel ‘jong’. De mensheid is namelijk nog jong, zegt Pueblo, en we hebben nog veel te leren. Perez is zelf al een paar jaar op zijn healing journey, waarbij hij zijn gevoelens en gedachten onderzoekt en steeds weer nieuwe inzichten krijgt (onder andere via meditatie). Zijn conclusie: wanneer we iemand anders pijn doen, doen we onszelf pijn. Wanneer we onszelf helen, helen we de wereld. De teksten van Yung Pueblo gaan daarom allemaal over het bewust worden van wat er van binnen bij je gebeurt. Inmiddels heeft hij bijna een miljoen volgers op Instagram en ook zijn bundel Inward is overal verkrijgbaar.

Amit @findingawareness

Finding Awareness is een creatie van Amit, van wie we eigenlijk niet zoveel weten behalve dat hij rond de 30 is, uit India komt en nu met zijn vrouw en kind in de US woont. Ook Amit zit al jaren op het pad van zelftransformatie en door o.a. te mediteren ontdekt hij steeds nieuwe lagen van bewustzijn. Zijn reflecties gaan vooral over het doorbreken van oude patronen en het vinden van de balans tussen controle en overgave in je leven. Hiervoor is geen shortcut; het vergt een andere mindset.

Tutu Mora @tutu_mora

Drie operaties, vage allergieën en een angststoornis brachten Tutu Mora (Chicago) een hoop ellende waar ze zich uiteindelijk maar aan ‘overgaf’. Dit bleek niet het einde, maar juist het begin van een compleet nieuw leven. Één waarbij ze haar lichaam en geest leert kennen en beter naar zichzelf luistert. Inmiddels is ze breathwork coach, qigong docent (een mix van fysieke oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken) en Pilates instructeur en deelt ze op haar Instagram pagina inzichten die ze opdoet tijdens haar werk.